Frits Kuitenbrouwer

product website

Frits Kuitenbrouwer (1960°) deed tussen 1979 en 1983 hogere studies beeldhouwkunst, nadien vervolledigd door een intensieve avondopleiding meubelmaken van 2 jaar, op hoog niveau.
De passie voor het ontwerpen, prototypes bouwen en het in eigen beheer fabriceren van meubelen en andere objecten is een diepgewortelde manier van bestaan.

De steeds ruimer wordende collectie bestaat uit meubelen die qua vorm en functionaliteit diep doordacht zijn. Gemaakt uit mooie, degelijke materialen. Zelfs zo dat sommige van zijn ontwerpen de status van iconisch weten te bereiken.

Hout van primaire kwaliteit, meubellinoleum, watergedragen vernissen en het gebruik van oliën voor de afwerking, ook op dit gebied streeft hij naar een grote kwaliteit en duurzaamheid. Met een zeer aanwezige aandacht voor ecologie: zo min mogelijk belasting van de draagkracht van de planeet, stukken die door hun doordachte manier van maken jarenlang en zelfs generatielang zullen meegaan.

De meubelen en objecten van Frits Kuitenbrouwer hebben de bedoeling vrienden te zijn in de leefomgeving. Waar je plezier, schoonheid en genot uit haalt.